Blogg

I våra hjärtan vet vi

I min bokhylla finns det några böcker som är absoluta favoriter med extra lyskraft.
En sån bok är ShantiMayis bok ”I våra hjärtan vet vi”.

Så här skriver hon om Öppet hjärta – öppet sinne
Sanningen är att hjärtat alltid är öppet och att sinnet alltid är klarsynt och lika ogrumlat som rymden. Men när du identifierar dig med åsikter och tankar tror du att det inte är så. Tankarna värderar, tvivlar och kartlägger. De ställer upp hinder mellan det som är faktiskt och det som bara är en mental projektion. Men ändå är hjärtat alltid öppet och sinnet alltid klart. När du ger upp föreställningarna upptäcker du att du är shambala. Jag är graalen. Jag är vägen. Hur kan jag ha missat det tidigare? Mitt hjärta har alltid varit öppet och bara väntat på att jag ska upptäcka det!
Not: Ljus är hjärta. Rymd är sinne. Molnen är mentala projektioner och kletiga spindelnät av identifikation med tankarna. Men även när vår uppmärksamhet är fast bland molnen förblir själva sinnet klart och vidsträckt och rent. Sinnet är alltid orört och opåverkat av de tankevibrationer som far igenom det. På samma sätt förändras inte rymden av de moln som drar förbi. Precis som en diamant som tappats i leran aldrig förlorar sin inre klarhet förlorar hjärta och sinne inte heller någonsin sin klarhet.
Tack för din visdom ShantiMayi