Kurser

Här följer kortfattad information om mina kurser, workshops och föredrag.

För kursdatum se fliken Kalender

NATURENS VISDOM – MAT MEDICIN MAGI

En längre presentation finns under fliken Naturens Visdom

FÖREDRAG

Hildegard av Bingen En timmes föredrag/bildvisning om hennes liv och livsverk

Gammelmor Pilrot – en resa i Häxans Värld En timmes föredrag/bilder med historisk tillbakablick, läkeväxternas historia, gammal folktro och växtmedicin.

NATURVANDRINGAR

Skogsvandring: Skogsbada är ett nytt begrepp som både handlar om medveten närvaro och att uppleva naturen med alla sinnen och här använder vi 12 st enligt den Antroposofiska läran.

Ört/växtvandring: Vi utforskar vilda/odlade växter i naturen och i trädgården. Vi lär oss kommunicera med växterna och om deras potentiella läkningskraft.

KREATIVA TRÄFFAR

Vi träffas en kväll eller en halvdag för skapande arbete. T ex kan vi skapa kraftarmband med kristaller, göra renande spray, myggmedel, massageolja, salva, ansiktskräm, cerat, tinkturer, kraftknyten, sömnknyten, magiska knyten, skapa/måla visionstavla, tillverka en magisk stav/vandringsstav. Meditation/trumresa öppnar upp de kreativa kanalerna.

EN-DAGARS KURSER

Runor och den fornnordiska mytologin Vi får inblick i nordisk mytologi, om gudinnor och de magiska runorna Utharken. Vi skapar och sjunger runraden, skapar bindrunor och reser i väven för att utforska dina personliga runor. Vi är både inomhus och ute i naturen.

En häxig dag – i kontakt med din inre magiker/prästinna Kursdagen handlar om magi, örter och magiskt skapande. Magi handlar om att rikta energi med tankar, känslor och handlingar, så visst skapar du magi varje dag – omedvetet. Denna dag ska vi skapa magi medvetet genom olika kreativa uttryck. Vi lär känna Gudinnan inom oss och hur hon vill skapa avtryck i världen.

Vi lär oss skapa cirkel, kalla in riktningarna, bygga altare, om magiska örter och redskap. Vi dansar och kallar in Gudinnan/Madonnan inom oss. En kreativ kurs som uttrycker mycket glädje och lätthet. Livet är magiskt.

En heldagskurs där vi är både inomhus och ute i vilda naturen.

Tarot/Symbolkort – som terapeutiskt redskap Symboler är själens språk. Med intuitionens hjälp finner vi kunskap som förmedlas via symbolerna. Vi går igenom historia, olika kort och skillnader, grunderna i kortens symboler och speglingar, intuitionsträning och läggningar. Korten speglar livets resa med möjligheter och utmaningar. En rolig och kreativ kurs i symbolvärlden.

TVÅ DAGARS KURSER

Skapa med kraften från växtriket Presentation av växtmedicinens historia och folkmedicinen. Vi utforskar växternas kraft och verksamma ämnen. Vi lär oss hur vi bäst tar hand om växterna, plockar, torkar och bereder. Vi går ut i naturen för att kommunicera med olika växters väsen, samlar växter och skapar egna tinkturer. Vi lär oss om olika oljor och skapar salva och ytterligare en produkt med olja som bas. Jag berättar om Hildegard av Bingens syn på läkeväxter och vi tillverkar någon produkt heligt hennes recept.

Jordläkning – Geomanti

Vi lever i en värld av energi och rörelse. Djur, träd, växter, berg och vattendrag är också en del i denna värld, liksom vinden, värmen, naturväsen och annat smått och gott. I stora världen omkring oss har vi hela Universum med planeter, stjärnor och galaxer. Människor lever enligt sina egna agendor och påverkar hela sin omvärld, något som de flesta är ganska omedvetna om. Tankar, känslor, handlingar är energi som rör sig ut i den väv som inte bara berör oss människor utan också omger hela jorden. Eftersom energi inte kan utplånas utan endast omvandlas, transformeras, så är jordläkning/geomanti ett av många redskap för ett sådant transformationsarbete.

Detta transformationsarbete sker alltid i samverkan med naturen och dess väsen och det är inte alltid tillåtet att gripa in och påverka. Ofta skapas ett energiarbete på platsen som sedan överlämnas till platsens väsen att fortsätta arbeta med. Kunskap, samverkan, respekt och ödmjukhet är ledord i detta arbete. Människan vet inte alltid bäst.

Under denna tvådagars teoretiska men mest praktiska grundutbildning tränar vi intuition och att känna in olika sorters energier, pröva på att lära känna naturens olika väsen samt olika läkningsmetoder, men också att ödmjukt lyssna in och ta emot den kunskap naturen förmedlar till oss.

RETREAT PÅ UTÖ I STOCKHOLMS SÖDRA SKÄRGÅRD

Denna helg var vi två lärare, jag och Eveliz Elving, en kunnig prästinnesyster och eldväkterska. En riktigt magisk helg som kan innehålla olika teman men denna gång arbetade vi med de 4 elementen, luft, eld, vatten och jord. I bastustugans rum med panoramafönster fick vi uppleva dramatiskt väder med åska, regn och ett makalöst blixtskådesspel medan vi åt en härlig kvällsbuffé i skenet av levande ljus och blixtarna som speglades i havet. Under lördag och söndag arbetade vi med elementens inverkan på inre och yttre plan, arbetade med ceremonier och varje deltagare gjorde en mandala med stenar som representerade deras arbete med att skapa balans och harmoni.

Retreaten börjar på fredagkväll och slutar på söndag em.

Alla elementen i samverkan