Blogg

Dagens tankar

IMG_0506

En stolt Tuss har fångat en mus idag. Det händer minsann inte ofta. Helst ska musen sätta sig framför hans näsa så han slipper anstränga sin lurviga kropp.  Fast den är ju inte så lurvig längre för han har varit hos frisören (veterinären) och klippt en punkfrisyr.  Han är rakad på sidorna och längs ryggraden har han en snygg kam av lång och fin päls.  Tussen tycker det är jätteskönt. Tussen kommer från Solna där han endera blev utslängd eller också bestämde han sig för att flytta hemifrån.  Nu så har han hamnat på landet här hos mig.  Och det trivs han bra med. Han försöker med lite härskarfasoner mot lilla bengalen Chibi, men aj aj, man ska inte ge sig på tjejer. Hon är attacksnabb och har vassa klor och ett heeemskt skrik.  Chibi är vacker, medveten och sur för att hon inte får vara ute som Tussen.

Och musen – den syns inte till längre. Kanske lyckades den smita iväg och Tussen  tyckte det var jobbigt att springa efter.

Jag har plockat örter som ligger på tork. Gråbo, nässlor, libsticka, rölleka, renfana, daggkåpa m fl. Jag gör rökelseblandningar bl a.  Och så ska vi ha dom med på en kurs som jag och en kompis håller i där vi ska lära ut att tillverka amuletter och talismaner. Så håll utkik efter kurser.